varmt

Ja idag är dte så varmt så nu får fönstret stå öppet inatt. Vi ligger ju allihopa i vår säng nu, så gott så! Jag och de känner oss så trygga då. Jag är ju så hemskt mörkrädd! O de vill alltid ligga i våra sängar ändå =)
Idag var jag på loppis. Fyndade ett par höstkängor i strl 26 till Alva 30:-! Och pumasnekers till Amanda för hela 20:-! Skit snygga och  de var knappt använda. Köpte även sandaler till gudbarnet o han ska få ha pumaskorna först för han har större fötter. Annars var det inte mycket att ha på loppis idag. Det var väl inte så många som ville stå där på Morsdag o allt!
Lucas o Alva var o plockade liljonkonvalj till morsdag presnt idag med sin farmor o farfar, jag blev överlycklig! De är mina
favortiblommor! Vill ju ha dessa i min brudbukett om jag någongång i mitt liv blir gift.....



Barnen sover nu. Amanda var svårsomnad , satt o hoppade o tjoade i sin sänng så att resten av ligan inte kunde somna, men de var väldigt roade av henne!

Vi har varit hos Mamma idag o firat henne, hon bjod på kroppkakor till allas förtjusning! Efter var det rabarberpaj.

Nu ska jag hänga tvätt för ovanlighetens skull, sen blir det röjning i köket o sen bokhyllan i vardagsrummet.

/Cissi

Så typiskt!!


Givetvis var det diskmaskinen som var boven i dramat i går. Diskmaskinen och tvättmaskinen går på samma säkring. Och diskmaskinen är sönder, så det blir väl till att köpa ny.... Hellre att diskmaskinen går sönder än tvättmaskiner, eller hur! tvätta för hand låter inte så lockande..... så typsikt att det händer när den händige är uppe hos myggen....
Igår kom Farmor o hämtade Lucas. Han ska sova där hela helgen. Det kan vara skönt för honom att få full uppmärksamhet en hel helg. Alva följde med Mormor hem. Så dte var lilltjejen o jag igår. Jag var super trött. Jag sov ju knappt inte en blund natten innan.
Idag blir det lindex o sen ev. sova i husvagnen med tjejerna.



/Cissi

strömmen....

Idag vill inte tvättmaskinen var med.... Hela särkringen till huset löste ut och det var tvättmaskinen som var boven, men tvättmaskinen var inte ens på.... Hade Macke varit här så hade han vetat direkt vad som hänt, men jag får väl klura lite till, eller kanske ringa honom o rådfråga.
Igår kväll rimngde bästisen o var sååå ledsen! Deras lilla blev opererad i förra Måndags. Polyper o mandlar. och igår hade ett blodkärl brustit, och det blev akut sövning och fixa till det. Fy vad hemskt det var! Hon satt hon hade sett helt död ut, blå om läpparna o vit. Allt från Lovisa var som glasklart för mig! Kändes som jag var där då det hände. Som tur var ringde min vän mitt i natten o berättade att allt gått bra. De skulle vara där tills imorgon.
 
Idag ska dte hängas upp nya gardiner, o tvättas fönster. Min lilla mamma kommer hit o hjälper mig. Men innen dess ska jag o barnen till en kompis i stan o kolla in deras nya toa som dottern ville visa ;)

Nej nu ska jag se vad mina busar till barn gör, dte är nämligen tyst.....
Ha det! /Cissi

Bjuder på lite kort....

Den vackraste pojken! O ny klippt för dagen är han med.


Den vackraste stora/lilla syster!



O den gladaste sötaste lillasyster!

Macke åkt....

Ja nu har han åkt vår kära lilla Macke. Lucas har gråtit måånga gånger sedan han åkte vid 14:30. Vi var o vinkade av honom 2 gånger vid flyget för hans flyg var försenat. Lilla Lucas..... alva försstår inte alls på samma sätt. Lucas och jag ska göra en kalender imorgon med 16 lappar, för imorgon är dte 16 dagar tills han kommer hem.
  Idag har jag städat som bara den! Började med att röja toan vid 7, galen som man är.... Men fint som bara den är dte nu iallafall! Jag har fått möbleringen precis som jag ville ha den!

Idag har vännen varit på fika här, Lucas grät, en lampa gick sönder o Alva var tjurog och Amanda var trött, visst är det härligt med barn ;) 

Undrar om jag kommer in på högskolan till hösten? Känns spännande! kanske man blir förskolelärare till slut?
Kommer jag inte in, ska jag läsa Engelska B o sen kan jag söka på Distans. Känns bättre.

Ha det!/Cissi

Här ska man krypa ner sen....


Ibland löser det sig....

I förmiddags var jag hos en kompis o fikade, var såå trevligt!  Hämtade Lucas redan vid 11 idag för han skulle klippa sig idag. Han blev såå fint, fast han ville inte klippa av sina lockar sa han. Men han är fortfarande lockig vår lilla pojk! Efter vi klippt oss var det gormittigubbe-köpa dax. Det fick han om han var still hos frisören. Sen köpa jordgubbar, hämta Macke o hem. När han kom hem satte jag honom i arbete medesamma. Vi bar in en finfin bokhylla o byrå som tillhört Mackes Farmor, blev hur bra som helst! Ska bara inreda de lite med. När vi burit in de så gick för att hämta Alva som varit på picknick i brunnsparken. De hade åkt buss ner. De hade haft en toppendag, köpt glass, o grillat korv.
Nu  är vi inne i husvagnen, det är lugnt o skönt här, lite folk som är här på vardagarna.
Macke är o köper present ill mig nu, både morsdag o födelsedag.
Ringde försäkringskassan o 3 idag med, o tänka sig!  Allt löste sig ändå! Jag får mina pengar o telfonen fixar det sig med med.

Nej lite bollibompa för barnen, ska nog fixa lite gott till de med, sen säng för de och mys med macke!

/Cissi

sol och värme!

Idag har det varit såå skönt ute! Har tvättet en massa o hängt ut, luktar så fräsht då. Barnen har haft kompisar hela dagen och jag har haft folk att prata med hela tiden, skönt! Lunchen åt vi ute idag, måste bara köpa ett parasoll.
Amanda är ordentligt förkyld o får andas airomir 3 gånger per dag o pulmekort 2 gånger per dag. Stackars liten. Ibland går det bra att andas i masken, o ibland gråter hon som bara den! Alva hade jätte ont i sina knän och handledar idag, grät o grät o somnade efter mycket tjat från hennes sida kl 18:20, lilla vännen, jag blir så orolig för henne!
 
Imorgon bär det av till husvagnen igen, ska bara vara där till på Onsdag för macke åker på Torsdag o det ska packas o grejas här hemma. Idag har vi målat det sista i hallen med, blir hur fint som helst! Ska sätta dit en gammal byrå vi fått ärva från Mackes Farmor. Funderar på att skicka efter sådana där väggord som var o varannan har nu, är ju hur snyggt som helst!

Idag har varit en toppendag! Mer sådana! Fast o andra sidan krånglar det med försäkringskassan och 3......

/Cissi

Blocket....

http://www.blocket.se/blekinge/Kabe_Opal_XL__93_21876558.htm?ca=22&w=1 , där är vår husvagn till försäljning!
Vår fina första husvagn ska säljas. Känns sorgligt, men det behövs en större nu.
Nej ner till tvätten nu, snart ska de väckas de små. Dagis idag, bara 2 dagar denna veckan. Vi ska vara lång lediga igen. Ska till husvagnen i morgon eftermiddag. Macke ska vara ledig Onsdag, sen åker han på Torsdag.

En liten bild på amanda kommer här.


Hoppsan!!

Det var verkligen läänge sedan man skrev här! Men så är det dagarna rullar på....
Vi har varit på Astrid Lindgrens värld. Det öste ner ca 60 % av tiden, men det var bara till att le och vara glad som våra barn var, de märkte inte av regnet alls. När dte öste som mest satt "lilla" jag i norrgård i bullerbyn i ett pyttelitet hus där jag o min rumpa knappt kom in :) men vad gör man?? Jag hade ju inget regnställ..... Vi bestämde att vi skulle dit om ca 2 år när barnen är lite större och förstår vilka de är, barnen vet ju bara vilka pippi och Emil är.
I  Nils karlssons pysslings värld.

Bott i vår kära husvagn har vi gjort en hel del med! ca 3-4 nätter per vecka.  Skönt att ha den på samma ställe hela tiden så man slipper packa upp o ner hela tiden. Vi har den på försäljning nu med förresten! Vi ska köpa en större så att alla barnen får en egen säng. Vi har tittat på en som vi vill ha men vi måste ju sälja vår först.

Idag var jag en sväng på loppis, hittade lite saker till Amanda. Jag var där med Alva, det var så mysigt att bara gå med henne, de behöver lite ensamhet med mamma eller pappa. Alva köpte en docka med tillhörande hjälm. Supernöjd var hon!

Ikväll grillade vi med ett par kompisar och barnen byggde och grejade med lekstugan. Gick hur bra som helst för barnen! Det var 4 st som sammarbetade och byggde, utan tjabb eller bråk! Och då var den yngste 3 och den äldste Lucas, jag blev riktigt imponerad!

Nej nu är det sängen som gäller!

/Cissi

Det rullar på....

Vakna, tvätta, klä på Amanda, väcka barnen, göra frukost, klä på sig, gå till förskolan, lämna, tvätta, städa, hämta, lunch osv... det rullar på så var eviga dag.... Men på torsdagar åker vi in till husvagnen! så underbart! Bara lägga undan tvätt, sopa lite. promenera, ja det är så härligt!
Nästa fredag åker vi till Astrid Lindgrens värld, ska bli kul! Vi ska sova i vandrarhem o sen ska vi till Kalmar dagen efter och gå på IKEA och kolla lite vid stensö camping, som jag varmt kan rekomendera! Vi var där när Amanda var 10 dagar. det var så härligt!!
  Ikväll är det fotboll, jag har köpt fotbollskläder till barnen och de längtar så!

Nej nu ska jag lägga in barnens tvätt, 2 tvättkorgar vikna kläder, kul!!

/Cissi


regn, regn o lite regn till.....



Ja nu känns det som en svensk sommar :=! Det regnar o skiner sol om vartannat.
Macke jobbar MYCKET denna vecka! jobbar fram tills 19:30 på kvällen o jobbar övertid mellan 23:00-01:00. Stackarn!
O jag är supertrött, är rätt så tufft att vara själv med barn o hus o allt. Men det går. Jag har ju varit själv förrut och ska var det i 3 veckor i Maj/Juni.
Idag var barnen på förskolan 8:45-11:15, sen in till husvagnen o kolla läget. Vi satt i förtältet med värmefläkten igång o läste böcker o mös. Känner mig så lycklig över mina barn även att man ibland undrar vad man gjort....
Nu sitter de o titta på bollibompa, Amanda leker för fullt. Amanda kryper riktigt nu och tog sig upp för för trappen från matrummet idag.
Få se om vi åker in till husvagnen o o sover imorgon.... Men jag känner mig inte jätte sugen på dte. Macke jobbar sent imorgon med och på fredag fram till 12 så dte kanske är bättre att åka in dit på fredag.

/Cissi

Helgen över.

Ja nu är vi hemma. Helgen har varit bra med fint väder. Mackes föräldrar sov på campingen med sin husvagn i 2 nätter.
Lucas och Alva sov över där första natten. Vi såg inte Alva o Lucas speciellt mycket i helgen.... De var antingen med farmor o farfar eller med alla nya kompisar på lekparken. Så roligt för de att leka med nya kopmpisar, och nyttigt! Vi ser stor skillnad på barnen sen vi började på vid husvagnen! De är mindre stressade, glada, har lätt för att hitta nya kompisar att leka med osv.  Kanon det!
Lucas o Alva sover fortfarande, o klockan är 7.30. Amanda har carit uppe i över 1 timme. Så vi har både kollat efter stövlar till barnen ner i vår "skoaffär" och hängt tvätt, klätt på oss, o slängt in en maskin tvätt. Ska tydligen bli sämre väder nu, typiskt! Jag som har JÄTTE mycket tvätt! Och ingen torktumlare..... pust, får väl hänga lite överallt kanske.

Här kommer lite bilder från helgen!


På denna bild är vi ute på promenad, Amanda testar bärryggsäcken.


Lucas fick en hel låda med hembakta kolakakor av vår snälla granne vid campingen. Han ÄLSKAR kolakakor!
(Lägg märke till skon, som lucas tyckte skulle vara med )


Här bor vi!


Älskar denna blomma! pelagon, köper så fort jag ser en!

RSS 2.0